این رشته یکی از رشته های اسکیت است که با موانع انجام می شود و شامل : پنج شاخه ( فری استایل اسلالوم ، اسپید اسلالوم ، اسلاید ، فری جامپ و های جامپ ) است.
در این رشته ” ۲۰ مخروط ” با فاصله ” ۸۰ سانتی متر” ، ” ۲۰ مخروط ” به فاصله ” ۵۰ سانتی متر” و” ۱۲ مخروط ” با فاصله ” ۱۲۰ سانتی متر” ( قوانین بسیر متغیر است و به شرایط خاصی بستگی دارد ) وجود دارد که بازیکنان با انواع و اقسام حرکات سریع پا از بین این موانع عبور می کنند . از مزایای این رشته این است که درمحیط های بسیار کوچک نیز می توان به راحتی آن را تمرین کرد . این شاخه خود نیز به بخش هایی شامل 🙁 بتل ، جم ، پیر یا دونفره ) تقسیم می شود.
شاخه اسپید اسلالوم :
شرکت کنندگان در این مسابقه باید بتوانند از میان ” ۲۰ مخروط ” با فاصله ” ۸۰ سانتی متر” در کمترین زمان ممکن با یک پا به صورت مارپیچ عبور کنند .
شاخه اسلاید :
این رشته شامل اسلاید کشیدن ( ترمز گرفتن ) در یک محدوده معین است که به تکنیک ( زیبایی اسلاید ) و طول اسلاید کشیده شده امتیاز داده میشود .
شاخه فری جامپ :
شامل پرش از روی یک میله در فضای سر بسته است .
شاخه های جامپ :
شامل پرش از روی یک میله با استفاده از رمپ در فضای رو باز است .
ویژگی های ظاهری و فنی اسکیت فری استایل:
کفش های اسکیت استفاده شده در این رشته دارای کاف بلند و از نوع هارد (قسمت بالایی اسکیت از جنس پلاستیک سخت و فشرده) مییاشد
این اسکیت ها دارای فریم 4سوراخ میباشد و فریم های این اسکیت ها دارای سیستم راکر میباشد یعنی دو سوراخ وسط نسبت به دو سوراخ کناری 2 میلی متر پایین تر هستند و همچنین چرخ های این اسکیت 2 به 2 دارای سایز های یکسان هستند به این نحو که دو چرخ وسط نسبت به دو چرخ کناری 2میلی متر بزرگ ترند پس در نهایت چرخ های کناری 4 میلی متر نسبت به چرخ های وسطی بالاتر قرار میگیرند این سیستم باعث میشودتا سطح تماس اسکیت به دو چرخ محدود شده و قدرت مانور اسکیت سوار افزایش پیدا کند. لازم به ذکر است مدل های دیگری از سیستم راکر هم وجود دارند که ما مرسوم ترین آن ها را توضیح دادیم. قطر چرخ های به کار رفته در این نوع کفش اسکیت از 70 تا 90 میلی متر است و درجه سختی آن ها 78-84 میباشد.